Ova stranica objašnjava upotrebu kolačića (cookies) na ovom sajtu i politiku privatnosti. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića i politikom privatnosti.

Šta su kolačići

Kolačići su male datoteke koje su uskladištene na vašem računaru pomoću web pretraživača (kao što su Internet Explorer ili Firefox) na zahtev sajta koji pregledate. To omogućava sajtu koji pregledate da zapamti stvari o vama, kao što su vaša podešavanja koja ste postavili na sajtu i istoriju pregleda stranica ili da zapamti vašu prijavu.

Kolačići mogu biti uskladišteni na vašem računaru na kratak period (na primer, neki su uskladišteni samo dok vam je web pretraživač otvoren) ili na duži period, čak i godinama. Kolačići koji nisu uskladišteni od ovog sajta nisu nam dostupni.

Naša upotreba kolačića

Ovaj sajt koristi kolačiće u razne svrhe, a najvažnije su:

Analitika. To nam omogućava da utvrdimo kako posetioci koriste ovaj sajt radi njegovog unapređenja.
Kolačići za oglašavanje (verovatno trećih lica). Ako ovaj sajt prikazuje reklame, kolačići se mogu postaviti od strane oglašivača kako bi se utvrdilo ko je pregledao oglase ili nešto slično. Ovi kolačići mogu se postaviti od strane trećih lica i u tom slučaju ovaj sajt nema sposobnost za čitanje i pisanje tih kolačića.
Ostali kolačići trećih lica za stvari kao što su Facebook ili Twitter deljenje. Ovi kolačići uglavnom će biti postavljeni od strane trećih lica nezavisno, tako da ovaj sajt nema mogućnost za čitanje ili pisanje istih.

Uklanjanje/Onemogućavanje kolačića

Kontrolom i podešavanjem kolačića upravlja se u vašem web pretraživaču. Ispod se nalazi spisak uputstava o tome kako to učiniti u nekim od najpopularnijih web pretraživača:

Politika privatnosti

Ova politika privatnosti uređuje kako www.joviste.rs sajt prikuplja, koristi i štiti sve informacije koje ste dali.

www.joviste.rs sajt je posvećen tome da Vaša privatnost je zaštićena. Bilo koje informacije pridobijene od Vas, kojim možete biti identifikovani, koristiće se u skladu sa ovom politikom privatnosti.

www.joviste.rs sajt može promeniti politiku privatnosti kada je to neophodno. Dužni ste da proverite ovu Politiku privatnosti periodično kako bi se osiguralo da se slažete sa svim eventualnim promenama. Ukoliko niste saglasni sa politikom privatnosti ili sa izvršenim promenama, molimo Vas da ne posećujete ovaj sajt.

Koje informacije prikupljamo

Prilikom slanja upita na www.joviste.rs sajtu, od Vas se jedino zahteva da dostavite ispravnu email adresu i ime. Vaše ime i email adresa dostupna samo administratoru www.joviste.rs sajta i redakciji sajta www.joviste.rs i ona nije vidljiva za druge korisnike ili posetioce sajta.

Šta radimo sa informacijama koje ste obavezni da nam dostavite

Dostavljanje ispravne email adrese ili broja telefona  sajtu potrebna je iz sledećih razloga:

 • Kako bi smo Vam odgovorili na pitanje sa stranice www.joviste.rs/kontakt/
 • Slanje obaveštenja putem email-a o progamima i novostima.

Bezbednost

Mi smo posvećeni da informacije koje dostavite www.joviste.rs, a to su Vaši podaci budu bezbedni u smislu onemogućavanja neovlašćenog pristupa  radi zloupotrebe.

Šta radimo sa informacijama koje prikupljamo

Sve ostale informacije tokom korišćenja sajta koje možete dostaviti nisu obavezne i kao takve nismo u obavezi da štitimo. Te informacije mogu biti:

 • datum Vašeg rođenja
 • Vaš pol
 • mesto ili zemlja u kojoj boravite
 • Vaša interesovanja
 • informacije o Vašim nalozima na društvenim mrežama ili dodatnim Internet kontaktima

Pored toga, prikupljamo neke ili sve od sledećih informacija od Vašeg računara:

 • Internet protokol (IP) adresa
 • geografska lokacija
 • tip veb pregledača i verzija
 • operativni sistem
 • dužina posete, pregled stranica i bilo koje druge srodne aktivnosti pregledanja našeg sajta

Ove informacije koriste se isključivo u statističke svrhe posećenosti sajta i dostupne su jedino administratoru www.joviste.rs sajta.

Kako mi koristimo kolačiće i IP adrese

www.joviste.rs sajt koristi male tekstualne datoteke koje se nazivaju kolačići (engl. cookies) da bi sačuvao informacije na Vašem veb pregledaču. Informacije mogu da uključuju sesije identifikacija, HTTPS informacije, kao i IP adrese.

Možete da podesite svoj veb pregledač da ne prima kolačiće, ali to može ograničiti sposobnost da u potpunosti koristite www.joviste.rs sajt.

IP adrese računara koji se koriste za posetu www.joviste.rs sajta čuvaju se u našoj bazi podataka. Ovo uključuje obavljanje bilo koje akcije koja rezultira da se podaci prenose sa Vašeg računara na veb sajt ili obratno.

Vaša IP adresa nije vidljiva javnosti u bilo kom trenutku.

Linkovi ka drugim sajtovima

www.joviste.rs sajt može sadržati linkove ka drugim spoljnim sajtovima (npr. www.facebook.com, www.instagram.com/ i sl).
www.joviste.rs sajt nema kontrolu nad spoljnim sajtovima, tako da klikom na bilo koju vezu koja rezultira posetu drugom sajtu prestaje važenja ove politike privatnosti i www.joviste.rs sajt ne može biti odgovoran za zaštitu privatnosti bilo koje informacije koje ste nam dostavili tokom posete tim sajtovima.

Kontrolisanje ličnih informacija

www.joviste.rs sajt neće prodavati, distribuirati ili izdavati Vaše lične podatke trećim licima, osim u slučaju ako imamo Vašu izričitu saglasnost ili ako nas na to obavezuju zakonske norme. Mi možemo koristiti Vaše lične podatke da vam pošaljemo obaveštenja o programima, novostima i promenama na sajtu ili druge informacije koje se odnose na www.joviste.rs.